• Gratis verzenden vanaf €65,-
  • Bestelling wordt binnen 24 uur verstuurd
  • Persoonlijke klantenservice

Chickies & Binkies

Beach, Street & Snow voor baby's en kinderen

SHOP BLOG


Welke maat skihelm heeft mijn kind nodig?

04nov
Binkies , Chickies , Snow

Tijdens de verschillende Wintersport Open Dagen waar we actief zijn geweest de afgelopen weken, kregen we een aantal keren de vraag “welke maat skihelm heeft mijn zoon of dochter nodig?”.

Past ie goed? Ik weet het niet…..

Het is erg logisch dat ouders onzeker zijn over het wel of niet goed passen van een skihelm. Een goede skihelm voor kinderen kost al gauw tussen de 50 en 100 euro, die wil je meteen goed kopen. Kinderen letten tijdens het passen van de helm vaak alleen op de kleurtjes en plaatjes op de skihelm. Ze kunnen op dat moment vaak moeilijk aangeven of de helm goed past. Begrijpelijk, want zelfs volwassenen vinden dit vaak moeilijk.

Veiligheid, conform en warmte

Wij ouders willen meestal het beste voor hun kind. Een skihelm geeft je kind de nodige veiligheid tijdens het skiën of snowboarden. Gelukkig is het gebruik van een skihelm bij kinderen in de meeste skigebieden verplicht.

We willen dat de skihelm lekker zit, het hoofdje van ons kind lekker warm houdt en ook nog enkele jaren mee kan. Je wil namelijk niet ieder jaar een nieuwe skihelm moeten kopen. Ik zal je geruststellen. Met een goede skihelm kan je kind meerdere jaren vooruit!

Meet het hoofd van je kind op

Om de goede maat van de skihelm voor je kind zeker te weten meet je het hoofd van je zoon of dochter gewoon even op. Pak een meetlint uit de kast en meet het voorhoofd van je zoon of dochter 2 cm boven de wenkbrauw. Het aantal cm dat hieruit komt bepaalt de maat van de skihelm die je moet kopen voor je zoon of dochter. Koop een skihelm voor een kind nooit op de groei!

Koop de skihelm niet op de groei

De skihelm moet goed op het hoofd zitten. Koop een kind skihelm nooit op de groei. Het hoofd van je zoon of dochter groeit namelijk het minst snel van het hele lichaam. Hierdoor kan je kind over het algemeen erg lang met een skihelm die goed past. De meeste goede skihelmen voor kinderen zijn makkelijk te verstellen door een draaischijf die in de skihelm zit. Hierdoor groeit de skihelm mee met je kind. Chickies & Binkies, specialist in winterkleding en accessoires voor de wintersport, verkoopt skihelmen en skibrillen voor kinderen van de merken Anon en Smith.

 

Shop direct
Reageren